Nyår 2001

Januari
I januari händer det inte så mycket mer än jobb och förkylningar. Jag måste jobba ganska mycket både på helger och kvällar, samtidigt som jag åker på två ordentliga förkylningar och måste vara sängliggande vilket gör att tidspressen på jobbet ökar. Den första förkylningen kommer efter en veckas arbete och jag blir dålig i en vecka. När jag varit frisk och kunnat jobba några dagar så börjar jag känna mig krasslig igen men måste ändå jobba för att hinna med och då bryter nästa förkylning ut.

I övirgt så hittar Bodils vänninnor, Giggi och Pernilla, ett ställe i Tyskland som ligger precis vid gränsen där de kan handla mycket billigare så att deras och våra lördagsturer för shopping börjar gå dit istället, jag stannar för det mesta hemma och passar barnen. I den lilla tyska byn som ligger nära Schaffhausen så är det nästan bara Schweiziska bilar och det känns som om halva Zürich åker dit för att handla.

2 februari, fredag
Hela familjen skall åka hem till Linköping en vända för att jag skall jobba där en vecka och då passar det bra att hälsa på familj och vänner där hemma. Det skall bli roligt att se vad de där hemma har hittat på och vad som har hänt under de tre månader som vi har varit borta. Emil har sett fram emot flygresan de senaste två tre veckorna och på hans ständiga frågor om vi skall flyga idag så har vi fått säga att vi skall flyga en annan dag. När så fredagen äntligen kommer och det är dags att flyga så sade han förståndigt:
-Nu ÄR det en annan dag.
Hela resan går jättebra vi lämnar lägenheten vid 12 tiden och flyger från Zürich vid 2 tiden. Vid Stockholm byter vi till tåg men har så god tid på oss att vi stannar och fikar litet. Alice passar också på att sova litet på tåget så att hon skall vara utvilad när hon kommer fram till Linköping och kan hålla mamma, mormor och pappa vaken hela natten. Det är en lång resa för hela familjen och Emil hinner också bli övertrött innan vi får honom i säng...

3 februari, lördag
Kristina och Johan har bjudit in oss och Martin och Ulrika på långkalas så att vi kan träffa alla tillsammans och beundra nytillskottet i familjen Persson-Widén. Det är en heldagshändelse från tidig eftermiddag till sen kväll med massor av god mat. Föräldrarnas stora rädsla för en kaotisk kväll med skrikande barn infinner sig tack och lov inte, barnen leker bra tillsammans samtidig som Johan leker med digitalkameran.

4 februari, söndag
Vilodag för mig medans Bodil knallar runt och fikar hos bekanta. På kvällen äter vi middag med Jonas.

5-6 februari, måndag-tisdag
Jag far till vildmarkshotellet i kolmården för internat med M-linjenämnden.

7 februari, onsdag
Vi alla besöker Jonas lägenhet och tittar på hans nyinköpta soffa.

10 februari, lördag
Fest hos Henrik och Maria för att fira Marias 30 årsdag. Vi träffar en massa vänner och pratar en massa goja.

11 februari, söndag
Dagens stora händelse är fika hos familjen Söderberg för att träffa dem och för att få se deras nya underverk Hugo.

12 februari, måndag
Resdag, dags att börja åka tillbaka till Schweiz. Resan tillbaka går också jätte bra.

Sidan uppdaterades av .